Huomenna Oulu on vihreä

Vihreä Oulu on hiilineutraali, idearikas, avarakatseinen ja yritysystävällinen kulttuuri- ja teknologiakaupunki, ekologisen matkailun ja asumisen edelläkävijä. Kaupungissa ei syrjitä ketään eikä kukaan tipu matkasta. Vihreä Oulu panostaa rohkeasti koulutukseen.

Vihreän Oulun päätöksentekijät

Oulussa vihreää politiikkaa tehdään kaupunginvaltuustossa, lautakunnissa ja johtokunnissa. Oulussa on 9 vihreää kaupunginvaltuutettua, 9 varavaltuutettua ja kymmeniä muita luottamushenkilöitä.

Tule mukaan!

Vihreää toimintaa, tapahtumia ja tapaamisia sekä vaikuttamisen paikkoja kaupunkilaisille järjestävät neljä vihreää oululaista yhdistystä Oulun Vihreät, Oulun seudun Vihreät Naiset, Oulun Vihreät Nuoret ja Oulun vaalipiirin tieteen ja teknologian vihreät. Jäseneksi voi liittyä yhteen tai useampaankin yhdistykseen, jonka toiminnasta on kiinnostunut. Tutustu ja tule mukaan!

Oululaisten yhdistysten kattojärjestönä toimii Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö.

Ensimmäisten aluevaalien 2022 ja eduskuntavaalien ehdokkaat asettaa Oulun vaalipiirin Vihreät.

Tällaista Oulua rakennamme:

Vihreä valtuustoryhmä: Oulun joukkoliikenteen palvelutasoa parannettava huomattavasti 

Vihreät kannattavat laajinta vaihtoehtoa palvelutason parantamiseksi. Bussilla on päästävä sujuvasti niin korkeakoulujen kampusalueille, Ruskon uudelle turvakampukselle, Nokian uusiin toimitiloihin, Hiukkavaaraan kuin Toppilansalmeen ja Vaakunakylään. Kaupunkialueiden ulkopuolella palvelutasoa pitää nostaa Martinniemessä, Asemakylässä, Kellon Kiviniemessä, Jäälissä ja Oulunsalon Niemenrannassa.

Pitko & Manninen: Ihmiset elä­vöit­tä­vät Oulun kes­kus­tan, eivät au­to­pai­kat – Ki­vi­sy­dä­men laa­jen­ta­mi­sen sijaan in­ves­toin­nit on suun­nat­ta­va ka­tu­ta­soon

On hyvä, että keskustelu keskustan vetovoimaisuudesta on pinnalla. Ihmettelemme kuitenkin, miksi keskustelu pyörii niin paljon autopaikkojen ympärillä, ihan kuin eläisimme vuosikymmenien takaisessa maailmassa. Kaupunkikehittämiseen Oulussa tarvitaan rohkeutta ja...

seuraa meitä: